sitari krithari sikali fakh revithia fava tsimeni
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Το σιτάρι ή στάρι είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Είναι το δεύτερο παγκοσμίως σε συγκομιδή δημητριακό, μετά τον αραβόσιτο, με τρίτο το ρύζι. Ο καρπός του σίτου είναι μια βασική τροφή, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή αλευριού, ζωοτροφών και ως πρώτη ύλη στην παρασκευή αλκοολούχων ποτών και καυσίμων. Ο φλοιός του μπορεί να αποσπαστεί από τον καρπό και να αλεστεί, δίνοντας το λεγόμενο πίτουρο.
Ενέργεια 1,506 kJ
Υδατάνθρακες51.8 g
Διαιτητικές ίνες13.2 g
Λιπαρά9.72 g
Πρωτείνες23.15 g
Θειαμίνη B11.882 mg
Ριβοφλαβίνη Β20.499 mg
Νιασίνη Β36.813 mg
Η εναλλαγή καλλιεργειών στο ίδιο χωράφι ονομάζεται αμειψισπορά.
Σκοπός της είναι ο εμπλουτισμός του εδάφους με συστατικά (οργανικό λίπασμα) που άλλα φυτά απορροφούν και άλλα αποδίδουν στο έδαφος.
Εφαρμόζουμε αυτήν την τεχνική για να προσφέρουμε ανώτατης ποιότητας προϊόντα.
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Το κριθάρι είναι δημητριακός καρπός του αγγειόσπερμου, μονοκοτυλήδονου φυτού του είδους Κριθή η κοινή (Hordeum vulgare) της οικογένειας των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Καλλιεργείται και χρησιμοποιείται από τα πολύ παλιά χρόνια και σε μεγάλη ποικιλία κλιμάτων. Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών. Σύμφωνα με στοιχεία του 2006, στην Ελλάδα παράγονται 250.000 τόνοι σε 1.017 χιλ. στρέμματα.
Ενέργεια 1,474 kJ
Υδατάνθρακες77.7 g
Σάκχαρα0.8 g
Διαιτητικές ίνες15.6 g
Λιπαρά1.2 g
Πρωτείνες9.9 g
Θειαμίνη B10.2 mg
Ριβοφλαβίνη Β20.1 mg
Νιασίνη Β34.6 mg
Κάθε χρόνο πριν τη σπορά επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες κριθαριού για ένα ποιοτικά ανώτερο προϊόν.
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Η Σίκαλη είναι Αγγειόσπερμο, μονοκότυλο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Είναι μονοετές, ποώδες φυτό με καταγωγή από τη νοτιανατολική Ευρώπη και την Ασία και το πιο σημαντικό είδος του η Σίκαλις η σιτηρά Secale cereale καλλιεργείται σήμερα ως σιτηρό για τον καρπό του.Ο κόκκος της σίκαλης είναι θρεπτικός περιέχοντας έλαια, άμυλο, αρκετές πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και κάλιο.
Ενέργεια 465 kJ
Υδατάνθρακες23.8 g
Διαιτητικές ίνες2 g
Λιπαρά1.2 g
Πρωτείνες2.6 g
Θειαμίνη B10.1 mg
Ριβοφλαβίνη Β20.499 mg
Νιασίνη Β31.5 mg
Κάθε χρόνο πριν τη σπορά επιλέγουμε τις καλύτερες ποικιλίες Σίκαλης για να βγάλουμε αλεύρι σικάλεως ανώτερης ποιότητας.
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Η φακή είναι ένα από τα σημαντικότερα όσπρια. Οι σπόροι της έχουν μεγάλη θρεπτική αξία πλούσιοισε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β. Τρώγονται κυρίως βραστές ως σούπα, χρησιμοποιούνται σε διάφορες σαλάτες και σε πιάτα κρεατικών ως γαρνιτούρα. Σε ζωοτροφές χρησιμοποιούνται οι βλαστοί, τα φύλλα και οι καρποί μετά από την συγκομιδή των σπόρων.
Ενέργεια 1,477 kJ
Υδατάνθρακες60 g
Σάκχαρα2 g
Διαιτητικές ίνες31 g
Λιπαρά1 g
Πρωτείνες26 g
Θειαμίνη B10.87 mg
Σίδηρος7.54 mg
Ασβέστιο56 mg
Φώσφορος451 mg
Τα ξερικά χωράφια της περιοχής είναι οτι καλυτερο για την ποιότητα της φακής (βρασμό, γεύση και εμφάνιση).
Καλλιεργουμε ποικιλίες:
φακή ψιλή Σάμος,
φακή ψιλή Δήμητρα
φακή πλατιά Θεσσαλία.
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά ως όσπρια, καβουρντισμένα ως ξηροί καρποί (τα γνωστά στραγάλια), γίνονται θρεπτικά άλευρα και μετά από επεξεργασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο του καφέ. Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Η ρεβιθιά είναι εξαιρετικά ανθεκτική στην ξηρασία και αποδίδει καλά χωρίς ιδιαίτερες περιποιήσεις. Πολλαπλασιάζεται με σπορά κατά τους φθινοπωρινούς κυρίως μήνες.
Ενέργεια 686 kJ
Υδατάνθρακες27.42 g
Σάκχαρα4.8 g
Διαιτητικές ίνες7.6 g
Λιπαρά2.59 g
Πρωτείνες8.86 g
Θειαμίνη B10.116 mg
Ριβοφλαβίνη Β20.063 mg
Νιασίνη Β30.526 mg
Ασβέστιο49 mg
Φώσφορος168 mg
Σίδηρος2.89 mg
Τα ημιορεινά χωράφια και τα ασβεστούχα χώματα της περιοχής μας είναι οτι καλύτερο για τον βρασμό και την νοστιμιά των ρεβυθιών.
Καλλιεργουμε ποικιλίες:
ρεβίθιαχονδρά Μεξικού,
ρεβίθια μέτρια Θήβας
ρεβίθιαψιλά Αμοργός.
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Πέρα από ένα γευστικό έδεσμα, η φάβα είναι ένα μικρό σποράκι με μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελεί μια τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φυτικών πρωτεϊνών.Λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς βοηθά και στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης.Είναι μια τροφή που δεν περιέχει καθόλου νάτριο και αποτελεί καλή πηγή καλίου, αυτό την κάνει εξαιρετική τροφή για κατανάλωση από άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως φυλλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία όπως ο σίδηρος, ο χαλκός και το μαγνήσιο που βοηθά στην διατήρηση της μνήμης.
Ενέργεια 1,425 kJ
Υδατάνθρακες58.29 g
Διαιτητικές ίνες25.0 g
Λιπαρά1.53 g
Πρωτείνες26.12 g
Ασβέστιο103 mg
Φώσφορος421 mg
Σίδηρος6.70 mg
Μαγνήσιο192 mg
Σε ένα εβδομαδιαίο διατροφικό σχήμα της παραδοσιακής ελληνικής μεσογειακής διατροφής δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει ένα τρόφιμο όπως η φάβα. Ένα ευεργετικό τρόφιμο στο οποίο οι Ρωμαίοι έδιναν τόσο μεγάλη σημασία ώστε είχαν δώσει το όνομά του σε μια από τις πιο γνωστές ρωμαϊκές οικογένειες: τους Φάβιους.

Παπαμίκος Βασίλειος
Νοσοκομειακός Διαιτολόγος ΓΝΑ
Σχετικά Διατροφική αξία ανά 100γρ
Η λατινική ονομασία “Trigonella” που σημαίνει «μικρό τρίγωνο» δόθηκε στο φυτό λόγω των τριγωνικών του πετάλων. Η τριγωνέλλα έχει ύψος 30-60 εκατοστά, λευκά ή κίτρινα άνθη και τετραγωνικούς, κίτρινους ή καφετί σπόρους. Το ιδανικότερο κλίμα για την ανάπτυξη της θεωρείται το ήπιο Μεσογειακό κλίμα.Οι σπόροι της τριγωνέλλας χρησιμοποιούνται στη μαγιονέζα και στο κάρυ, στο οποίο προσδίδουν πικρή γεύση. Εκτός από τους σπόρους και τα φύλλα χρησιμοποιούνται στο κάρυ, ενώ παράλληλα ταιριάζουν πολύ σε πιάτα με λαχανικά. Στη Μικρά Ασία χρησιμοποιούσαν την τριγωνέλλα μαζί με αλεύρι, λάδι, σκόρδο και άλλα μπαχαρικά για τη δημιουργία μιας κρέμας που αποκαλείται όπως και η τριγωνέλλα, «τσιμένι». Η κρέμα αυτή συνοδεύει το κρέας που υφίσταται ειδική επεξεργασία για να γίνει παστουρμάς.Πηγή: Μπαχαρικά και βότανα Captain's
Ενέργεια 323 kJ
Υδατάνθρακες58.35 g
Διαιτητικές ίνες24.6 g
Λιπαρά6.41 g
Πρωτείνες23 g
Θειαμίνη B10.322 mg
Ριβοφλαβίνη Β20.366 mg
Νιασίνη Β31.640 mg
Ασβέστιο176 mg
Φώσφορος296 mg
Σίδηρος33.53 mg
Μαγνήσιο191 mg
Το τσιμένι είναι ενα προϊόν που προδίδει την καταγωγή μας. Η ρίζες της οικογένειας Αντωνιάδη είναι από τη Μικρά Ασία (Καππαδοκία) όπου η καλλιέργεια μοσχοσιταρου ήταν συχνή για την παρασκευή του παστουρμά. Διατίθεται σε σπιρί καθαρισμένο αλλά και αλεσμένο σε αλεύρι.

Για τον έμπορο

Διαθέτουμε την εμπειρία και την οργάνωση για μια άψογη συνεργασία. Τροφοδοτούμε εμπόρους δημητριακών και οσπρίων αρκετά χρόνια και έτσι γνωρίζουμε την αξία της εμπιστοσύνης στους συνεργάτες μας. Τηρούμε τους όρους της συμφωνίας μας και δίνουμε τα χέρια για την επομένη συνεργασία μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για τον πωλητή

Βάλτε στα ράφια του καταστήματος σας ελληνικά αγνά προϊόντα και οι καταναλωτές σίγουρα θα τα προτιμήσουν και για την καλύτερη τιμή τους αλλά και για την ποιότητα που προσφέρουν τα αγροκτήματα Αντωνιάδη. Τυποποιούμε τα προϊόντα μας σε διάφορα μεγέθη.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Design by Fibercord